Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

Datakafé kvar første onsdag i månaden

Datakafé er ein uhøgtidleg møteplass i eit samarbeid mellom Luster Pensjonistlag, Luster Frivilligsentral og Luster bibliotek. 
Kvar første onsdag i månaden kl 11-12, inga påmelding.
Har du lyst til å vere fivillig hjelpar, ta kontakt med ein av samarbeidspartane.

Datakafe

Diktbasen

Leitar du etter eit godt dikt til ei spesiell anledning eller lurer du på kva bok eit spesielt dikt står i? På våren har biblioteket stor etterspurnad etter dikt som skal brukast til konfirmasjon og høgtider. Elverum bibliotek har eit godt verkty for å finne fram: Her kan du søke i "Diktregisteret".

Til vanleg finn du Diktregisteret under "Søketenester" i toppmenyen. Her finn du også lenke til "Sangindex" som er ein eigen base for viser og sangar.

Diktregisteret

Velkommen Maja!

Maja Engelke er nytilsett i Luster bibliotek frå 2. oktober. Maja har vore tilkallings- og ekstrahjelp i mange år og vore med på utviklingsprosjekt som oppbygging av oppvekstbibliotek, flytting av gamle hovudbiblioteket og ellers delteke i det daglege arbeidet. Vi er veldig glade for at Maja no har fast plass i staben. Ho har bakgrunn bl.a. med studier innan pedagogikk, psykologi og sosiologi. Som arbeidsområde vil ho særleg få ansvar for førskulebarn og kompetanse på litteratur og medier for denne brukargruppa.

Maja Engelke

Glimt frå sommarlesfesten 9.september 2017

Går det an å fiske med ein feiekost? Når Bjørn Rørvik gjer det, ja da er det ingenting som er meir truverdig enn det. Det var kjempestemning i biblioteket under forfattarens formidling av Reven og Grisungen frå boka "Vaffelfisken". Aldri har det møtt så mange på ein sommarlesfest, fleire enn 150! -Så mange at det dessverre ikkje var plass til alle. Tradisjon tru var ordføraren med å sette ein spiss på arrangementet. Han var riktig dyktig til å dele ut premiar.

 
Bjørn Rørvik på fisketur med Reven og Grisungen

Opningstider

Måndag:                   Stengt
Tysdag, onsdag:       10-16
Torsdag:                   10-16 (18)*
Fredag:                     10-15
Laurdag:                   11-14
*Langope på torsdagar 05.10.17– 06.04.18